Eurofest

end-logo

Eurofest 2014

Această ediție a concursului Odyssey of the Mind va avea loc în Slovacia unde sunt așteptați 1000 de participanți din mai mult de 15 țări ( Polonia, Rusia, Slovacia, Belarus, Kazakhstan, India, Elveția, Republica Moldova, România, SUA, Ungaria, Germania, Ucraina, Estonia,Cehia).

Eurofest 2013

La 20 de ani după prima ediție Eurofest, Odyssey of the Mind s-a întors în Germania, țara de unde a plecat. A fost unul dintre cel mai de amploare Eurofest organizat vreodată, au fost 1000 de participanți din mai mult de 15 țări

Competiția a avut loc în tabăra de tineret European Youth Meeting Camp Werbellinsee la doar 50 km de Berlin

EdiȚii anterioare

Anul 2007

            În luna ianuarie a anului 2007, concursul “Odyssey of the Mind” a fost prezentat pentru prima data în România, mai exact în Bucureşti, în Colegiul Naţional Mihai Viteazul. Provocarea a luat în scurt timp amploare, s-au format 4 echipe de câte 7 elevi ce au început să lucreze fiecare la problema aleasă. 3 echipe s-au axat pe o problemă ce necesita crearea, regizarea şi punerea în scenă a unei piese de teatru, iar a 4-a echipă a decis să se orienteze spre o problemă ce presupunea construcţia unei structuri din lemn de balsa. Pentru a fi o competiţie corectă, la sfârşitul lunii martie fiecare echipă şi-a prezentat soluţia în faţa unui juriu format din profesori ai aceluiaşi liceu ce au punctat după baremul concursului.
            A 4-a echipa a fost aleasă câştigătoare şi în scurt timp, la începutul lunii aprilie, 7 tineri se îndreptau entuziaşti spre Berlin, Germania, oraşul în care s-a ţinut Eurofest. Timp de 6 zile, concurenţii români au interacţionat cu alţi concurenţi veniţi din toată lumea, au legat prietenii durabile, au câştigat experienţă şi amintiri frumoase şi nu în ultimul rând, şi-au dovedit creativitatea şi inteligenţa, făcând o impresie foarte bună juriului concursului.
            O experienţă de neuitat şi de repetat.


Anul 2008


            România a participat pentru a doua oară la concursul Eurofest şi a fost reprezentată de două echipe. Acestea au participat la secţia de teatru şi tehnică (structura din lemn de balsa).

            Concursul a fost susţinut în Kecskemét, un orăşel din centrul Ungariei. Durata concursului a fost de o săptămână, timp în care ficare dintre echipele româneşti a avut ocazia să-şi prezinte problema pe termen lung/ long-term problem, să găseasca o soluţie împreună cu alte două echipe din alte ţări la problema pe termen scurt/ short-term problem şi să lege adevărate prietenii cu participanţii din alte ţări.

            Concursul a început cu o defilare a naţionalităţilor, unde toate echipele au trebuit să-şi susţină ţara din care veneau, printr-un marş pe străzile oraşului Kecskemét. În timpul concursului a avut loc şi “Seara naţionalităţilor”, unde fiecare ţară şi-a prezentat dansurile, mâncărurile şi obiceiurile tradiţionale.

Anul 2009

            Experienţele din anii anteriori au trezit interesul elevilor, la etapa locală din CNMV participând 10 echipe. Dintre acestea, 4 s-au calificat pentru a merge mai departe la Eurofest.
            Concursul a avut loc în Patince, o regiune din Slovacia. Timp de o săptămână, echipele şi-au prezentat problema pe termen lung, problema pe termen scurt, împreună cu alte două echipe din alte ţări şi au avut parte de multă distracţie la petrecerile internaţionale.
            Sfârşitul concursului s-a desfăşurat prin anunţarea câştigătorilor şi petrecerea de la revedere. În 2009, România a ocupat locurile II, III şi IV cu echipele care au participat la problemele Superestition, The Lost Labour of Hercules şi Balsa – Shock Waves.


Mulţumim sponsorilor
Banca Italo Rumena, Compart 95 Constructii Investitii SRL, GECI Engineering Services, I.R.I.B. Asigurare, J.V.M. Tehnologic, Global Vision

Anul 2010

            Finala concursului in Romania a avut loc in luna ianuarie a anului 2010, in urma careia au fost alese doua echipe pentru a reprezenta tara in continuarea concursului la faza europeana – Eurofest 2010. Una dintre echipe este formata din elevi ai claselor 11E si 11G si are ca tema prezentarea unei piese de teatru in care sa ilustreze descoperirea a doua artefacte, precum si inventia a unui artefact existent in prezent, ce va fi descoperit in viitor. Cea de-a doua echipa contine elevi ai claselor 11F, 10A si 10B, si are ca tema construirea a 6 avioane cu anumite criterii de indeplinit, precum si integrarea acestora intr-o piesa de teatru.
            Cele doua echipe au participat in cadrul festivalului Eurofest ce s-a desfasurat in Belarus, in perioada 22-27 aprile 2010 si a avut peste 700 de participanti din Belarus, Rusia, Moldova, Germania,Polonia, Elvetia, India, Ungaria, Estonia, Kazachstan si Romania.
Ambele echipe au avut rezultate foarte bune la problemele Long-Term si Spontaneous, la problema mixta obtinand locurile 4, respectiv 6.

Mulţumim sponsorilor
Transelectrica, Regional Air Suport, Euroweb, Carrefour