Știri

end-logo
 

Doi la sută

Poți dona 2% din impozitul pe venit completând formularul 230 - pentru venituri din salarii - ce trebuie depus pana la 15 mai. Nu trebuie completata suma, doar datele contribuabilului. Se depune la Administrația Financiară de care aparține fiecare(sau prin poștă).

Fondurile vor fi folosite pentru a organiza finala națională și pentru a acoperi o parte din cheltuielile participanților la Eurofest.

Concursul primește sponsorizările și donațiile prin intermediul fundației Physis-3, înfiinţată de profesori de fizică şi având ca scop organizarea de activităţi educative care să sprijine dezvoltarea în domeniul fizicii, a creativităţii elevilor, abilităţilor de lucru în echipă şi de comunicare, dar şi pregătirea tinerilor pentru viitor prin găsirea unor soluţii creative şi practice.

Formularul 230.

Mai multe detalii la inscrieri@odysseyofthemind.ro si pe www.doilasuta.ro.

Doi la sută

 

Ce este Odyssey of the Mind?

Odyssey of the Mind este un program educaţional internaţional, care oferă posibilităţi creative de rezolvare ale unor probleme neconvenționale, dedicate grupelor de vârstă  de la grădiniţă până la facultate. Membrii echipei au ocazia de     a-şi folosi creativitatea pentru a rezolva probleme ce variază de la construirea unor dispozitive mecanice până la prezentarea propriilor interpretări ale unor piese de teatru clasice. Mii de echipe din întreaga SUA şi din aproximativ 25 de ţări din lume participă la acest program.

Odyssey of the Mind este o competiţie la nivel mondial. Participantii includ echipe din Argentina, Australia, Belarus, Canada, China, Republica Cehă, Dodds Europa, Germania, Grecia, Hong Kong, Ungaria, Japonia, Kazahstan, Lituania, Mexic, Moldova, Polonia, Rusia, Singapore, Slovacia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Uzbekistan, România şi fiecare stat din SUA.
Odyssey of the Mind întruchipează spiritul internaţional de creativitate!

De mai mult de douăzeci şi cinci ani, acest program unic a ajutat profesorii din întreaga lume să dezvolte entuziasmul în elevii lor. Prin încurajarea folosirii imaginaţiei pentru  rezolvarea problemelor, elevii dezvoltă abilităţi pe care le vor folosi mai târziu în diverse probleme ale vieţii. În timp ce gândirea convenţională are un rol important într-o educaţie bine conturată, prin Odyssey of the Mind se dezvoltă: capacitatea de lucru în echipă, o legătură între gândirea logică şi cea neconvenţională în vederea rezolvării cat mai originală a unor probleme, abilități de lucru în condiții de stres și sub presiunea unui termen-limită.

Ce este Odyssey of the Mind?

 

Dacă eȘti student Și vrei SĂ TE IMPLICI ÎN ORGANIZARE, citește aici…

 

Probabil că ai văzut deja prin facultate afişele Odyssey of the Mind şi te întrebi ce poate face diferit o organizaţie faţă de celelalte zeci care îţi asaltează zilnic privirea. Sperăm că dacă ai răbdare să citeşti până la capăt, o să te convingi că OotM este special!

 

În primul rând, Odyssey of the Mind este mai mult un concurs decât o organizaţie. Bineînţeles, orice concurs trebuie să aibă o echipă care să îl coordoneze şi să îl menţină “viu”, iar aici intervenim noi!

Putem să garantăm că nu există alt concurs în România de acest gen – şi asta tocmai pentru că Odyssey of the Mind testează creativitatea într-un mod cu totul inedit ! Echipe de 5-7 participanţi (elevi de liceu) se vor decide asupra unei « probleme » (citeşte secţiunea « Colţul echipelor » ca să vezi ce înseamnă o problemă – mai artistică decât tehnică sau mai tehnică decât artistică, mai exact piese de teatru sau construcţii inedite). După ce echipa şi-a ales problemă, lucrează la ea timp de două luni – decoruri, regie, scenarii, costume, structuri de lemn de balsa, rotite, maşinuţe zburătoare şi tot tacâmul.

 

Dar toate acestea îi privesc mai mult pe participanţi. Ce poţi tu face mai exact ?

Noi avem nevoie de oameni care iubesc creativitatea şi ar alege ca unul dintre cuvintele care îi definesc « spontaneitate ». Echipa Odyssey of the Mind este una tânără şi entuziastă – încercăm să ne dezvoltăm de la an la an şi să facem din acest concurs mai mult decât o simplă joacă – practic, un mod de a ne dezvolta propriile idei şi de a ne redefini constant conceptul de originalitate.

Poţi alege să te inscri într-unul din departamentele « Design », « Relaţii Publice » sau « Resurse Umane ». Cei de la Design se vor ocupa cu partea artistică a promovării (afişe, pliante, schiţe), cei de la « Relaţii Publice » cu transmiterea acestor materiale către publicul potrivit, iar cei de la « Resurse Umane » vor avea grijă că echipa OotM este fericită şi productivă, precum şi participanţii concursului !

 

Nu am vrut să începem cu asta pentru că nu credem că este singurul motiv pentru care ar trebui să vrei să te implici în acest proiect, însă cireaşa de pe tort este EuroFest. Acesta este finala europeană ce are loc în fiecare an în altă ţară – anul acesta are loc în Germania, la 50km de Berlin. Finala tine 6 zile şi este organizată că o tabără educaţională, împreună cu participanţi din alte 15 ţări (aproximativ o mie de oameni !).

Miza este următoarea – dacă te implici în organizare, pe lângă atribuţiile respective ale departamentului din care faci parte (care vor fi puţine, plăcute şi distractive, te asigurăm !), îţi va fi desemnată o echipă a cărui antrenor vei deveni. Dacă la finala din București din ianuarie, în urma evaluării unui juriu de specialitate, echipa ta va ieşi în primele locuri, ai şansa să îți însoțești echipa la Berlin. Sună bine?

 

Dacă ai reuşit să urmăreşti firul narativ până aici şi ţi se pare un proiect inedit şi vrei să ni te alături, aşteptăm să ne trimiţi un CV împreună cu unul sau două paragrafe în care ne spui câte ceva despre tine şi de ce ţi-a surâs ideea acestui proiect la inscrieri@odysseyofthemind.ro.

Noi te chemăm apoi la un interviu ca să ne împrietenim şi să vedem cum ne putem ajuta reciproc !

 

Sperăm să ne auzim în curând !

-echipa Odyssey of the Mind

 

 

 

 

Dacă eşti elev de liceu sau student şi îţi place Odyssey of the Mind, citeşte aici…

Dacă nu te-ai întâlnit încă cu noi prin licee şi nu ai aflat cu ce se ocupă Odyssey of the Mind, cu siguranţă trebuie să citeşti cele ce urmează.
Odyssey of the Mind nu este un alt training de dezvoltare personală şi profesională, ci ceva cu totul diferit ! Este singurul concurs din România care măsoară doar creativitatea.
Bine, creativitatea este un cuvânt destul de generos şi nu pare să poată fi măsurat prea uşor. Nu avem un instrument exact şi nu o putem cântări în kilograme, însă Odyssey of the Mind a găsit combinaţia perfectă de probe de foc prin care să te ajute să îţi accesezi latura artistică, inventivă.

Cum mă înscriu?

Odyssey of the Mind nu este nici un concurs de artă – nu vrem să vedem cât de frumos ştii să pictezi, să cânţi sau să dansezi. Bineînţeles, dacă vrei să faci şi asta, nimeni nu te va opri. Ce face de fapt acest concurs este să îţi dea un test – un test într-o formă cât se poate de atractivă. Sună cam aşa :
-              îţi aduni 4,5 sau 6 prieteni şi formaţi o echipă
-              citiţi « problemele » Odyssey of the Mind (pe care le găseşti la secţiunea “Colţul Echipelor”)
-              alegeţi împreună o problemă şi vă întâlniţi cu antrenorul echipei voastre
-              vă împrieteniţi cu antrenorul echipei voastre
-              începeţi să creaţi ideea problemei
-              vă întâlniţi des cu prietenii voştri din echipă şi lucraţi împreună ca să ajungeţi la un produs final simpatic care să va placă tuturor
-              veniţi la finala din ianuarie/februarie şi ne uimiţi cu ce aţi făcut
-              aşteptaţi să se afişeze rezultatele (tot în aceeaşi zi cu finala)
-              obţineţi un punctaj foarte mare şi vă înscrieţi între primele echipe
-              castigatorii au posibilitatea de a pleca impreuna cu antrenorul echipei , la finala europeana care va avea loc in Slovacia
-              mergeţi la EuroFest şi vă distraţi împreună cu alţi o mie de oameni din alte 15 ţări
Noi credem că sună destul de bine, ce ziceţi ?

Practic, tot ce trebuie să faceţi în acest moment este să fiţi entuziasmaţi de ideea concursului ! Mai departe, treburile merg de la sine.
Nici măcar nu trebuie să ai deja o echipa formată, e de-ajuns să vrei să participi. Dacă sunteţi doar doi sau trei sau pur şi simplu vrei doar tu să participi, noi ne angajăm să-ţi găsim o echipă de oameni frumoşi şi creativi !

Deci ce trebuie să faci tu acum ? Să ne trimiţi un e-mail la inscrieri@odysseyofthemind.ro cu numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, liceul şi clasa (ale tale şi ale celorlalţi coechipieri).  După ce se termină înscrierile (dupa 15 octombrie) o să organizăm o întâlnire cu toţi cei înscrişi prin care dăm startul la treabă ! Adică, de fapt, la distracţie.

Sperăm că te-am convins că Odyssey of the Mind merită atenţia ta ! Dacă încă nu eşti convins, îţi sugerăm să arunci o privire la Galerie – pozele şi filmuletele o să te facă să înţelegi atmosfera frumoasă de la Odyssey of the Mind, dată de atâtea minţi creative la un loc.

Va aşteptăm cu e-mailurile de înscriere şi să ne vedem după 15 octombrie în număr cât mai mare !
-echipa Odyssey of the Mind

Eurofest 2016 is over

Ne bucuram sa anuntam ca in urma participarii echipelor la Eurofest 2016 in Gdansk acestea
s-au intors acasa cu o multime de amintiri placute, dar si cu 2 trofee de locul 1 si locul 3.

Orasul a fost primitor cu noi si ne-am simtit bine alaturi de prietenii nostri de prin toate colturile
lumii. Nu exista urma de indoiala ca a fost un Eurofest reusit si dorim sa le multumim organizatorilor

Anul viitor ne vedem in Belarus!!!

Pana atunci numai bine si o vara traznita tuturor!